Litet_lamm_Högbo.jpg
Lamm_Högbo.jpg
Finull_på_Högbo.jpg

Högbo gård i Sala

Gården Högbo ligger 1,4 min från Sala, 8 mil från Uppsala och 13 mil från Stockholm.

Gården drivs av Helena Angelbro och förutom får finns även hästar, höns, ankor, katter och hundar.

Helena har även ett krukmakeri med försäljning på gården och i butiken Skapande Händer på kurorten i Sätra Brunn endast 5 min från gården.

 

Fåren är korsningar med både finull och köttraser i grunden. Senaste åren har en gotlandsbagge betäckt fåren vilket ger lammen fin ull med lockar och glans.

Färgerna varierar mellan, vitt, grått och svart, men ibland även brunt och fläckigt. Den stora variationen gör lammningen extra spännande.

 

Slaktvikten varierar mellan 15-22 kg beroende på kön och antal lamm per tacka. I snitt får tackorna 2 lamm var, men förstföderskorna får oftast ett lamm och erfarna tackor kan få tre stycken.

 

Fåren går på sommaren och betar på en vall och har tillgång till ligghall och skogsdunge att söka svalka och skydd i. Marken är inte besprutad och lammen växer upp naturligt med flocken fram till slakten som sker på ett litet lokalt slakteri.

På vintern bor tackorna i ladan på en halmbädd med möjlighet att gå ut dagtid.

Att vara andelsbonde för lammkött kostar 2800 kr/per lamm. Vill du ha både kött och päls kostar det 4400 kr/per lamm. Betalning sker via Swish eller bankkonto. Bekräftelse med andelsintyg skickas efter mottagande av fullständig betalning.

Helena_Angelbro.jpg

Har du frågor?

 

Kontakta Helena här:

Högbo 105

733 96  SALA

0707-16 97 68

helena@angelbro.se

www.angelbro.se