David Naraine
Forest_Sheep_edited.jpg
Marie Naraine
IMG_1630.JPG
Gotlandsfår på Svanängen i Köpmannebro

David och Marie Naraine driver Svanängen en Krav-certifierad ekologisk fårgård i Norra Dalsland.

Fåren på Svanängen är Gotlandsfår även känd som Pälsfår. Det är en gammal lantras som är känd från Vikingatiden. Beundrad  både för sitt kött och den fina pälsen.

Gotlandsfår är en fantastisk landskapsvårdare som obehindrat kan klättra i extremt ojämn terräng. Fåren på gården betar runt ängs-och skogsmarker kring Dalslands kanal I Upperud och Ryr på s.k. naturbeten. Detta betessätt skapar ett välsmakande kött med höga halter av omega-3.

Djuren är mycket vänliga, livfulla och något mindre än konventionella köttraser. De lamm som skickas till slakt väger slaktade ca 15 – 19 kg.

Förutom djuren finns även övernattnings möjlighet i mysiga Eremitstugor i kulturmarkerna . Läs mer på SwedishCountryLiving®

Redan våren 2017 lanserade gården Andelslamm® för att ge konsumenter tillgång till bra kött och en närmare kontakt med sin lokala producent.

Att vara andelsbonde för lammkött kostar 2800 kr/per lamm. Vill du ha både kött och päls kostar det 4400 kr/per lamm. Betalning sker via Swish eller Bank-Giro. Bekräftelse med andelsintyg skickas efter mottagande av fullständig betalning.

Välkommen att kontakta Marie på Svanängen för mer information.

Svanängen

464 71  Köpmannebro

Mobil: 0768-522227

www.swedishcountryliving.se

info@swedishcountryliving.se

Länk till karta

krav_marke.jpg