top of page
Sheepfarmer.jpeg
Gotlands tacka
David&Marie_i_stallet.png
Svanängen i Köpmannebro

David och Marie Naraine driver Svanängen en Krav-certifierad ekologisk fårgård i Norra Dalsland.

Fåren på Svanängen är Gotlandsfår och Leicester även känd som Pälsfår. De är lantras som är beundrad både för sitt kött och den fina pälsen.

Gotlandsfår är en fantastisk landskapsvårdare som obehindrat kan klättra i extremt ojämn terräng. Fåren på gården betar runt ängs-och skogsmarker kring Dalslands kanal I Upperud och Ryr på s.k. naturbeten. Detta betessätt skapar ett välsmakande kött med höga halter av omega-3.

Djuren är mycket vänliga, livfulla och något mindre än konventionella köttraser. De lamm som skickas till slakt väger slaktade ca 15 – 20 kg.

Förutom djuren finns även övernattnings möjlighet i mysiga Eremitstugor i kulturmarkerna. Som Andelsbonde får du 10% rabatt på boende. Läs mer på SwedishCountryLiving®

Redan våren 2017 lanserade gården Andelslamm® för att ge konsumenter tillgång till bra kött och en närmare kontakt med sin lokala producent.

BESTÄLL PÅ VÅREN

Pris för lammkött-andel är 3500 kr/per lamm. Vill du ha både kött och päls kostar det 5100 kr/per lamm. Betalning sker via Swish eller Bank-Giro. Bekräftelse med andelsintyg skickas efter mottagande av fullständig betalning.

​Välkommen att kontakta Marie på Svanängen för mer information.

ÖPPETHUS KL.11-15

Kom och hälsa på fåren på Långfredagen. Det kommer att finnas färskt lammkött, fårskinn och en del av vår nya hantverkskollektion. Har du tur finns även nyfödda lamm att skåda.

Välkommen!

Svanängen

464 71  Köpmannebro

Mobil: 0768-522227

www.swedishcountryliving.se

info@swedishcountryliving.se

Länk till karta

bottom of page